duminică, 14 august 2016

Cum se face revizia la centrala termica?

Centralele termice aduc numeroase beneficii si ne inbunatatesc confortul vietii de zi cu azi, astfel ca acestea sunt foarte des intalnite in mediul rezidential, atat la bloc, cat si la case. In schimb, pentru ca dispozitivele sa functioneze in mod corespunzator pentru mai mult timp, este important sa se efectueze mai multe verificari si revizii pentru centrale termice de catre specialisti.
Legea impune, ca verificarea tehnica sa se efectueze la fiecare 2 ani, proces in urma caruia aparatul trebuie sa functioneze in parametri optimi, pentru a preveni orice pericol. Aceasta verificare este similara cu cea efectuata in aceeasi perioada la masini.

Care sunt etapele?

In primul rand este nevoie ca specialistii sa se asigure de faptul ca exista toate actele necesare pentru ca centrala termica sa poata fi pusa in functiune. Ulterior se va constata starea acesteia si conditiile in care functioneaza, aparatul se va curata in cazul in care este nevoie, se va verifica si regla instalatia de ardere, pentru ca acest proces sa se efectueze corespunzator si respectand cerintele precizate de producator.

Trebuie sa se analizeze si gazele arse, astfel incat sa se poata stabili ca acestea se incadreaza in anumite valori, in timp ce toate dispozitivele de controlare si reglare trebuie sa functioneze in cele mai bune conditii. In „cartea tehnica” a centralei se mentioneaza tot ceea ce este nevoie si se consulta instructiunile producatorului, urmand ca la final, in acelasi loc sa se mentioneze ce fel de operatiuni s-au executat, pentru ca peste alti doi ani, cel care verifica sa stie care a fost ultima etapa.


Pe langa aceste verificari, proprietarii de centrale mai pot apela la specialisti si pentru revizii, de fiecare data cand au banuiala ca aparatura nu functioneaza asa cum trebuie. Acestea nu sunt impuse de lege si la fel ca in cazul masinilor, se recomanda sa fie efectuate anual motiv pentru care trebuie sa se apeleze la specialistii ce ofera verificari si revizii centrale termice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu